„Мозаик” непечена торта
24 август, 07:04
Млекото се вари со пудинзите и шеќерот и се остава да се излади.
Маргаринот се бие со миксер и лажица по лажица се додава во изладениот пудинг.
Филот убаво се бие додека да стане пенест и се дели на 3 исти дела.
Во првиот дел од филот се ставаат мелените бисквити, во вториот дел се става стопеното чоколадо (се топи на пареа со 2 до 3 лажици масло) и во третиот дел од филот се ставаат мелените ореви.
Во правоаголна тава се става фолија и над неа се става првиот дел од филот, убаво се мазни и над него се става вториот дел од филот. Потоа се редат ресаните по целата површина на тортата и на нив се става третиот дел од филот.
Одозгора се става ренданото чоколадо па тортата се става во фрижидер да се замрзне и се послужува другиот ден.
извор: Мој Портал
автор: Jakimova Jasmina
Оваа вест е прочитана 11764 пати.
Додади коментар