13 Декември

13 декември, 00:01

 

 

 

 

 

 

 

Во 1967 година роден е познатиот актер Jamie Foxx. Неговото оригинално име е Eric Morlon Bishop.

Своите почетоци ги бележи во далечната 1990 година кога се појавува во ТВ програма, а подоцна, благодарение на талентот кој го поседува се појавува во повеќе познати филмови: Any Given Sunday (1999), Collateral (2004) и Ray(2004).

За улогата во „Ray” добива Оскар и Златен Глобус, играјќи го познатиот Ray Charles.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 555 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

Како се чува љубовта

2020-01-09 13:43:00
Како се чува љубовта

Размислете како вие ја чувате и ја негувате вашата љубов.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

24 јануари

24 јануари
Во 1956 година, Министерството за народна просвета на Македонија ја одобри првата Граматика на македонски јазик од професор Круме Кепески, наменета како учебник за средните училишта.   &nbs
© 2020 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус