15 Мај

15 мај, 00:01

Во 1859 година е роден Пјер Кири, француски физичар и хемичар.
Во 1903 година, заедно со сопругата Марија Кири,  ја добиле Нобеловата награда за физика, поради огромните напори кои ги вложиле за истражување на феноменот на зрачење. 


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 641 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус