21 Октомври

21 октомври, 00:01

 

 

 

 

 

 

Слободата како збор постоел од дамнина, но во историјата за прв пат се појавува јавно напишан на знаме во 1774 - та година. 

Колонистите од Таунтон, Масачусетс, биле првите борци за човекови права кои на денешен ден развеале знамиња со зборот „Слобода”. 

Нивниот протест бил против британското владеење во колонијална Америка.


автор: Jakimova Jasmina

Оваа вест е прочитана 428 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус