29 јануари

29 јануари, 00:02

Во 1845 година, во неделниот весник New York Evening Mirror, била објавена „Гавранот”, легендарната поема на Едгард Алан По.

Иако не му донела финансиски средства, благодарение на „Гавранот”, Е.А.По станал прочуен писател, а поемата се вбројува меѓу најпознатите поеми на сите времиња.

 


автор: Stojanovska Elena

Оваа вест е прочитана 853 пати.

Коментари [0]

Додади коментар


Безбедносен Код:
Security Image  Освежи

Коментар


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус