Брзo и ефтино – рафаело бомбици
09 јануари, 01:58
Состојки:
- 180 мл слатка павлака
- 50 гр шеќер
- ванилин шеќер
- 150 гр бела чоколада
- 140 гр кокосово брашно
- 150 гр маскарпоне сирење
- 60 гр ситни лешници (цели)
- кокосово брашно за валкање на бомбиците
Подготовка:
Во сад се варат слатката павлака, ванилиниот шеќер и обичниот шеќер. Во врелата смеса се додадава и белата чоколада искршена на коцки. Откако чоколадата се растопи смесата треба да се вари околу 10 минути. Потоа извадете ja од огин, додадете го кокосовото брашно и оставете да се излади.
Во така изладената смеса се додава маскарпоне сирење и се остава да отстои во фрижидер околу 2 часа.
Од така подготвената смеса се прават топченца, само не ги заборавајте лешниците кои треба да се во средината на топченцата. Топченцата се валкаат во кокосово брашно.
извор: Мој Портал
автор: Stojkoska Monika
Оваа вест е прочитана 6806 пати.
Додади коментар