Фенг шуи

Фенг шуи симболи и амајлии за добра среќа

Фенг шуи симболи и амајлии за добра среќа
03 ноември, 06:39
Според фенг шуи, некои предмети штитат од негативна енергија и носат среќа во домот. За некои од нив сигурно сте слушнале, но можеби не сте знаеле дека се дел од учењето на фенг шуи.        

Растенија за позитивна енергија во домот

Растенија за позитивна енергија во домот
14 септември, 00:05

Древната уметност на уредување на домот позната како Фенг Шуи е тесно поврзана со протокот на животната енергија и нејзиното насочување, со цел да се воспостави хармонија во домот, мир и благосостојба.

Фенг шуи: Растенија кои го чистат домот од отровите

Фенг шуи: Растенија кои го чистат домот од отровите
15 јули, 07:08

Застоениот воздух во просториите од домот може да биде многу поштетен од загадениот воздух во надворешната средина.

Дајте ѝ енергија на водата која ја пиете

Дајте ѝ енергија на водата која ја пиете
19 јуни, 08:59

Ако водата значи живот, замислете што сè може да направи чаша вода која е полна со добра енергија. 

Фенг шуи и новите почетоци

Фенг шуи и новите почетоци
29 март, 00:39
Пролетта ја носи енергијата на дрвото кое пак симболизира раѓање, креативност, сила, нови почетоци. Според фенг шуи, најдобриот начин да започнете ново поглавје во вашиот живот е токму пролетта, со сите бои и мириси кои ги носи, но и со дождот кој претставува вистински благослов за земјата.  

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус