Интересно

Дрвата за огрев претворете ги во уметнички дела

Дрвата за огрев претворете ги во уметнички дела
30 септември, 00:03

Зимата е на самиот праг, а оние кои се греат на дрва, оваа зима можат да направат свои уметнички дела и мозаици кои ќе ги украсуваат дворовите.

Пеперутки, јагниња, зајачиња... Зошто токму тие се велигденски симболи?

Пеперутки, јагниња, зајачиња... Зошто токму тие се велигденски симболи?
11 април, 00:27

Велигден – еден од најголемите христијански празници кој се празнува ширум светот, со себе носи обичаи кои постојат од дамнина, како и легенди, митови и симболи кои потекнуваат од христијанството, но и од паганските верувања.

Време е за Велигденски декорации!

Време е за Велигденски декорации!
11 април, 00:02

Во пресрет на Велики Четврток, денот кога ги бојадисуваме јајцата, само за ваше задоволство издвоивме неколку интересни идеи кои можеби ќе ве поттикнат да се обидете да направите малку поинакви Велигденски јајца.

Светот низ очите на Абориџините

Светот низ очите на Абориџините
05 ноември, 00:32

Замислете приказна која се раскажува само за 5 минути, а во себе содржи многу пораки. Замислете таква приказна и веќе сте во светот на културата на Абориџините, една од најстарите култури во светот.

Охридскиот виртуоз на виолина

Охридскиот виртуоз на виолина
03 ноември, 16:16
Вљубениците во звуците на виолината ќе имаат можност да уживаат во концертите на младиот виртуоз Ѓорѓи Петровски кој ќе настапи во три градови во републиката.

Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус