Интересно

Запознајте ги Bajau – необичните морски Роми од Борнео

Запознајте ги Bajau – необичните морски Роми од Борнео
19 февруари, 06:47

Морските Роми можат да го задржат здивот цели пет минути и да нурнат на длабочина од 20 метри, токму како измислените нуркачи на Жил Верн од „20 000 милји под морето”.

Фотографиите на Лиланд Бобе

Фотографиите на Лиланд Бобе
10 февруари, 14:30

Њујоршкиот фотограф Лиланд Бобе ја доловува сличноста на двете страни, на дамите и момците преку своите фотографии. 

Кошница за овошје и зеленчук

Кошница за овошје и зеленчук
09 февруари, 10:22

Се прашувате каде да ги чувате овошјето и зеленчукот во својот шанк? Најдобро е обесено во интересната топка на дизајнерот Карен Франдсен.

Би сакале ли проѕирен тостер?

Би сакале ли проѕирен тостер?
07 февруари, 08:39

Дизајнерот Ксу Јан Ксијанг го редизајнира класичниот тостер. 

Погледнете ја галаксијата Андромеда со нова светлина

Погледнете ја галаксијата Андромеда со нова светлина
30 јануари, 13:21

Галаксијата Андормеда се наоѓа најблиску до Млечниот пат, на 2 милиони светлосни години оддалеченост и е една од најистражуваните галаксии.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус