Интересно

Иран ќе снима своја верзија од Аrgo

Иран ќе снима своја верзија од Аrgo
18 јануари, 13:17

Приказната за мисијата на ЦИА од 1979 година за спасувањето на 20-те американските дипломати од заложничката криза во Техеран го испровоцира иранскиот режисер Ataollah Salmanian да ја прикаже својата верзја за настанот.

 

Што се случуваше во 2012 кога здравјето е во прашање?

Што се случуваше во 2012 кога здравјето е во прашање?
20 декември, 16:24

Погледнете што ја одбележа 2012:

Што пребаруваше светот во 2012-та

Што пребаруваше светот во 2012-та
13 декември, 13:49

Според Zeitgeist извештајот на Google во 2012 година се реализирани 1.2 трилиони пребарувања, на 146 јазици.

Фотографија која го обиколи светот

Фотографија која го обиколи светот
29 ноември, 12:33

Полицаец му подарил чизми на бездомник, откако случајно го сретнал на улица.

Животните полека им ја земаат работата на луѓето?

Животните полека им ја земаат работата на луѓето?
12 ноември, 12:33

Брзиот напредок на науката и техниката сè повеќе влијае на намалување на потребата од човечка работна сила.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус