Интересно

„Јас сум Златан Ибрахимовиќ“ кандидат за престижната награда „Аугуст“

„Јас сум Златан Ибрахимовиќ“ кандидат за престижната награда „Аугуст“
23 октомври, 13:16

Книгата „Јас сум Златан Ибрахимовиќ“ чии автор е шведскиот фудбалер Златан Ибрахимовиќ, е кандидат за престижната награда на шведските издавачи „Аугуст“. 

Наскоро во Дубаи ќе се гради хотел за кралски одмор

Наскоро во Дубаи ќе се гради хотел за кралски одмор
22 октомври, 14:23

Според плановите на архитектите, во Дубаи треба да започне изградбата на Аперион, хотел кој без сомнение е надвор од границите на возможното. 

Феликс го украл проектот за „Скокот од работ на вселената”?!

Феликс го украл проектот за „Скокот од работ на вселената”?!
18 октомври, 17:45

Подвигот на Феликс Баумгартнер засекогаш ќе остане запишан во историјата.

Погледнете каде „живее” интернетот!

Погледнете каде „живее” интернетот!
18 октомври, 14:40

За оние кои сакаа да дознаат, ова е можност да погледнете во какви простории е сместен Интернетот

Суровата животна приказна на познатиот рапер Еминем

Суровата животна приказна на познатиот рапер Еминем
13 септември, 14:50

Кога некој би ве запрашал дали некогаш сте слушнале за Маршал Брус, вашиот одговор сигурно ќе биде: „Не!“ Но, ако некој ве праша за Еминем, добро знаете за кого станува збор.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус