Книга

„Сама“ на Горјан Петревски

„Сама“ на Горјан Петревски
18 март, 07:37

Едно од најдобрите остварувања на македонскиот писател Горјан Петревски е романот „Сама“.

„Дозволи ми да бидам вистинскиот“ – Бела Андре

„Дозволи ми да бидам вистинскиот“ – Бела Андре
13 март, 07:30

Љубовна приказна за животот на Вики Бенет која како тинејџерка му го спасува животот на Рајан Саливан, нејзин врсник.

„Bared to you“ на Силвиа Деј

„Bared to you“ на Силвиа Деј
22 јануари, 11:32

„Bared to you“ се вбројува во 10-те најпродавани книги за 2012 година.

Ќе го доживее ли „Пеколот” успехот на „Кодот на Да Винчи”?

Ќе го доживее ли „Пеколот” успехот на „Кодот на Да Винчи”?
16 јануари, 14:24

„Кодот на Да Винчи” повеќе од една година беше прв на листата на најпродавани бестселери, преведен е на 51 јазик и се смета за најпродаван роман на сите времиња со преку 81 милион печатени примероци ширум светот.


Прва « 6  7  8  9  10  » Последна 

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус