Книга

Фонтана на младоста – книга која не е за секого

Фонтана на младоста – книга која не е за секого
25 февруари, 00:02

Оваа книга на Питер Келдер е единствениот пишан извор за петте прастари тибетански вежби, кои доколку редовно се практикуваат го подмладуваат организмот и позитивно влијаат на здравјето.

Под мермерно небо – книга за градењето на Таџ Махал

Под мермерно небо – книга за градењето на Таџ Махал
23 јануари, 06:34

Прекрасната приказна сведочи за моќта на љубовта која секогаш наоѓа начин да опстане, за мермерниот сведок на љубовта кој и денес гордо стои под небото, и сето тоа е раскажано на толку непосреден начин што и вие ќе станете дел од тој толку далечен свет, дел од историјата на Таџ Махал.

Калуѓерот што го продаде своето ферари – Робин Шарма

Калуѓерот што го продаде своето ферари – Робин Шарма
12 јануари, 07:12

Книгата е прекрасен спој на древна духовна мудрост и строги принципи за успех. 
Од неа, преку многу едноставни примери можеме да разбереме многу работи, кои доколку одлучиме да ги применуваме можат и од корен да ни го променат нашиот живот.

„Кога Ниче плашеше” – неверојатен роман!!!

„Кога Ниче плашеше” – неверојатен роман!!!
23 декември, 06:30

Извонредниот роман на Ирвин Јалом се чита во еден здив и долго останува во сеќавање.

Тајната на Шамбала

Тајната на Шамбала
21 декември, 06:46

„Тајната на Шамбала” ќе ве научи многу нешта, ќе ве врати кон духовноста на која сите некако сме подзаборавиле, ќе ве збогати со мудрост и во вас ќе оживее многу моќни вистини.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

6 Јуни

6 Јуни

Во 1799 година, во Москва е роден познатиот руски поет и основач на модерната руска литература, Александар Сергеевич Пушкин.

© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус