Легенди

Постои ли снежниот човек Јети?

Постои ли снежниот човек Јети?
21 октомври, 00:03

Низ целиот свет постојат приказни кои раскажуваат за постоењето на мистериозните суштества Јети

Најубавите Велигденски легенди - Легендата за кринот

Најубавите Велигденски легенди - Легендата за кринот
19 април, 00:02

Легендата раскажува дека додека Исус ги поминувал последните часови пред распнувањето во градината Гетсиманија, капки пот му паѓале од челото, а секоја од тие капки создала бел крин на земјата.

Најубавите Велигденски легенди - Легендата за дренката

Најубавите Велигденски легенди - Легендата за дренката
15 април, 00:02

Многу одамна, во времето на Исус, дренката била огромно и цврсто дрво, слично на дабот. Поради својата цврстина ова дрво било избрано за крстот на кој бил распнат Исус.

Легендата за рузмаринот

Легендата за рузмаринот
08 јануари, 10:20

Многу одамна, рузмаринот бил обична грмушка без мирис и цвет.

Легендата за името на Four Roses Bourbon

Легендата за името на Four Roses Bourbon
20 мај, 07:07

Сè започна кога Пол Џонс, основачот на компанијата Four Roses Bourbon, стана опседнат од убавината на една девојка.


Прва « 1  2  3  » Последна 

ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

21 Октомври

21 Октомври

Слободата како збор постоел од дамнина, но во историјата за прв пат се појавува јавно напишан на знаме во 1774 - та година.

© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус