Мисли

Очи полни со љубов и светлина

Очи полни со љубов и светлина
07 ноември, 07:04

На светот гледајте со очи полни со љубов и светлина, бидејќи најубавите и најважните нешта секогаш се скриени на места кои не може секој да ги види.

Добра причина

Добра причина
25 август, 06:00

За секоја добра причина поради која лажете, има уште подобра причина да ја кажете вистината.

Моќни и мудри зборови

Моќни и мудри зборови
04 август, 08:55

Да се успее, значи да се живее успешно. Човекот е успешен кога води мирен, среќен живот исполнет со радост, а притоа се занимава со работата што ја сака.

Молитва пред почеток на секоја работа

Молитва пред почеток на секоја работа
29 јули, 07:01

Господи Исусе Христе, Сине Единороден на беспочетниот Твој Отец, Ти си рекол...

Витраж

Витраж
20 јули, 06:28

Луѓето се како прозорци од витражно стакло.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус