Мисли

Плодовите на животот

Плодовите на животот
09 јуни, 09:20

Срцето е најплодната почва. Сè што ќе засадиш во него – љубов, радост, добрина, простување, омраза..., ќе израсне и ќе даде плод.

Просветлувањето на Буда

Просветлувањето на Буда
06 јуни, 07:50

„Според една легенда Буда ја поминал целата земја во потрага по просветлување и ги посетил сите мудреци од неговото време.

Мајкл Џексон – цитат кој долго ќе се памети

Мајкл Џексон – цитат кој долго ќе се памети
02 јуни, 00:02

Дозволете ни да сонуваме за иднината во која ќе можеме да сакаме со цела душа и знаејќи дека љубовта е највистинита од сите други чувства во срцето.

Вистинската добрина

Вистинската добрина
31 мај, 10:33

Вистинската добрина никогаш не бара нешто за возврат.

Ова е мојата желба за тебе

Ова е мојата желба за тебе
28 мај, 06:46

Виножито после дождот, насмевка кога тагата ќе те најде, сонце кое душата ќе ти ја грее и добрина која од срцето твое ќе пее.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2018 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус