Мистерии

Мистеријата на Босанската Пирамида на Сонцето

Мистеријата на Босанската Пирамида на Сонцето
29 август, 06:04

Археолозите сметаат дека Босанските пирамиди се најстарите и најголемите пирамиди во светот, оригинал каде треба да се бараат одговорите на многуте прашања за древната технологија.

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 3 дел

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 3 дел
15 јуни, 07:48

Со запознавањето на уште три исчезнати градови, во овој трет дел ќе го заокружиме циклусот на објави кои беа посветени на исчезнатите градови низ историјата и времето.

Мистеријата на изгубениот град Шамбала

Мистеријата на изгубениот град Шамбала
21 мај, 06:37

Со илјадници години низ светот се пренесуваат легендите и извештаите на истражувачите дека некаде зад Тибет, меѓу врвовите и долините на Централна Азија лежи древниот град Шамбала – место на универзална мудрост и мир.

Мистериозни шифрирани пораки

Мистериозни шифрирани пораки
08 мај, 07:14

768 знаци беа дешифрирани во 1999, откривајќи ги трите натписи, од кои првиот е лирски, вториот е со нејасно потекло, а третиот натпис е земен од историјата.

Откриени 8 милиони мумии на кучиња

Откриени 8 милиони мумии на кучиња
22 април, 09:55

Неодамнешните ископувања направени во Египет открија зачудувачки податоци. Во огромен број на гробници, покрај мумифицираните тела на луѓе и богови, откриени и ископани се мумии од скоро 8 милиони кучиња.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

23 Јуни

23 Јуни

Во 1972 година во Марсеј, Франција, е роден светски познатиот фудбалер Зинедин Зидан.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус