Мистерии

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 2 дел

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 2 дел
06 април, 08:31

Во продолжение дознајте нешто повеќе за други, исто така многу добро познати, изгубени и исчезнати градови низ историјата. 

Скриен лавиринт лежи во пустината во Перу

Скриен лавиринт лежи во пустината во Перу
28 март, 00:33

Наска линиите во Перу и ден денес остануваат една од најголемите мистерии.

Легендарното бегство од Алкатраз

Легендарното бегство од Алкатраз
12 март, 07:36

Затворот - тврдина, познат и како „Карпата”  беше еден од најчуваните затвори во Америка и долго време се сметаше дека е невозможно да се избега од Алкатраз.

Која била Мона Лиза?

Која била Мона Лиза?
01 март, 05:27

Тим археолози тврдат дека ги пронашле остатоците од телото на Мона Лиза. 

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 1 дел

Изгубени и исчезнати градови низ историјата 1 дел
27 јануари, 00:11

Можеби изгледа неверојатно како може еден град да исчезне од површината на земјата, но токму тоа им се има случено на овие градови.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус