Мистерии

Мистеријата на Мери Селест – бродот дух

Мистеријата на Мери Селест – бродот дух
27 ноември, 11:03

Трговскиот брод Мери Селест испловил од Њујорк на 7 ноември, 1872 година. 

Сте слушнале ли за мистериозните камења кои се движат?

Сте слушнале ли за мистериозните камења кои се движат?
22 октомври, 00:04
На дното на езерото кое се наоѓа во овој парк и кое секоја летна сезона пресушува, забележани се камења кои се движат од едно место кон друго, при тоа оставајќи забележливи траги зад себе.    

Прошетка низ Кајакој – градот дух

Прошетка низ Кајакој – градот дух
12 октомври, 06:37

Доколку уживате во легенди и мистерии и се интересирате за историјата и минатото, Турција е дефинитивно најблиската дестинација која ќе го задоволи вашиот апетит и љубопитност.

Мистериозните карпи во Русија

Мистериозните карпи во Русија
30 август, 00:04

„Седумте јунаци” или како што уште се нарекуваат „Манпупунер” претставуваат високи камени зданија со неправилен облик и форма кои се наоѓаат во Русија, скриени во северниот дел на планината Урал.

Мистериозниот Стоунхенџ

Мистериозниот Стоунхенџ
02 август, 01:04

Мистеријата за огромните камења кои се наредени во круг и ден денес е неразрешена.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус