Мистерии

4 докази дека Египетската Сфинга првобитно имала глава на лав

4 докази дека Египетската Сфинга првобитно имала глава на лав
26 јуни, 06:51
Набљудувајќи ја Сфингата, не може а да не се запрашате зошто постои таква несразмерност во големината на телото и главата. Главата на Сфингата е премногу мала за масивното тело, а Египјаните биле такви мајстори за пропорции и работа со камен, што се исклучува можноста дека малата глава е резултат на

Портата на Боговите – мистериозна градба во Перу

Портата на Боговите – мистериозна градба во Перу
27 мај, 00:07

Длабоко во еден планински регион во северен Перу се наоѓа Puerta de Hayu Marca, или Портата на Боговите.

Зона на тишината – мистерија за која науката нема објаснување

Зона на тишината – мистерија за која науката нема објаснување
21 мај, 00:49

Ако патот ве одведе во северно Мексико и тргнете западно од Ел Пасо, ќе влезете во „Зоната на тишината” – пустина која крие многу тајни кои ни современата наука не може да ги објасни.

Изгубениот град Атлантида

Изгубениот град Атлантида
10 мај, 00:03

Атлантида е остров на легендарна древна култура, за чие што постоење и место каде се наоѓала, сé уште ништо со сигурност не се знае.

Мистеријата на камењата Дропа

Мистеријата на камењата Дропа
24 март, 00:04

Иако трагата им се губи и не се достапни за понатамошни испитувања, камењата Дропа остануваат едни од најголемите мистериозни откритија.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус