Моите рецепти - Здравје на мени

Леб од целозрнесто грахам брашно со интегрален сусам и козјо сирење

Леб од целозрнесто грахам брашно со интегрален сусам и козјо сирење
22 мај, 06:44

Вклучувањето на леб од целозрнести брашна е неопходно за човековиот организам, придонесувајќи за одржување на балансот на протеини, јагленихидрати , витамини и минерали и со тоа на целата психофизичка состојба на здраво оптимално ниво.

Њоки или домашни тестенини за супи и чорби

 Њоки или домашни тестенини за супи и чорби
19 мај, 11:21

Употребете ја вашата фантазија, бидете инвентивни. На тестенините кои сами ќе ги направите можете да им дадете убава црвена или виолетова боја со додавање на сок од цвекло.

Енергетски плочки за секој дел од денот

Енергетски плочки за секој дел од денот
15 мај, 12:03

Многу е подобро да можете да си направите енергетски плочки сами отколку да ги купувате, бидејќи во тие што ќе ги купите многу често има додатоци кои за жал вашиот желудник не ги поднесува добро, па може да ви прават некои несакани тешкотии.

Непечени колачи со нутела

Непечени колачи со нутела
09 мај, 01:35

Живееме во време кога ВРЕМЕТО НИ НЕДОСТИГА. Трчајќи на сите страни да стигнеме сè да направиме често ни се случува 24 часа во денот да ни се чини како да се малку, па си помислуваме: колку би било убаво да можеме денот да го направиме да биде подолг.

Палачинки од интегрално брашно со ореви, банани и чоколадо

Палачинки од интегрално брашно со ореви, банани и чоколадо
05 мај, 11:56

Палачинките секогаш можат да бидат убава слатка делиција за нашите сетила. Можеме во нив да уживаме за појадок, за ужинка или како прекрасен десерт после некоја лесна вечера.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

4 Октомври

4 Октомври

Во 1883 - та година возот Ориент Експрес го започна своето прво патување.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус