Моите рецепти - Здравје на мени

Мојот посен и здрав појадок од јачмен

Мојот посен и здрав појадок од јачмен
18 март, 00:04

ЗОШТО ТОКМУ ЈАЧМЕН??? Одговорот е едноставен, затоа што тоа е житарка која дава најмногу енергија, а во претпладневните часови токму тоа ни треба.

Мојот Сончев појадок

Мојот Сончев појадок
15 март, 00:00

Ако денот се познава по утрото тогаш мојот денешен ден има сонце. Зошто велам сончев појадок??? Затоа што тоа што тој го содржи асоцира само на златната светлина на сонцето. 

Посни ѓевречиња и переци без масло

Посни ѓевречиња и переци без масло
12 март, 11:06

Велигденските пости почнаа. Секој според своето убедување ќе се одлучи дали да се владее според нивните правила или не.

Сакате врела постела? На мени ставете ја Аморовата стрела

Сакате врела постела? На мени ставете ја Аморовата стрела
07 март, 14:23
Ајде вистинските мажи на дело. Не зошто е 8 - ми Март туку убаво е кога некој  ти го посветува своето внимание, макар да е тоа и само на еден ден, сепак некако ти се разгалува душата.  Овие редови ги пишува жена, според тоа знам што пишувам па ВИЕ МАЖИ ДОБРО ЧИТАЈ ТЕ ГИ. 

Сладолед од какао и сусамов таан...

Сладолед од какао и сусамов таан...
06 март, 11:19
Какво и да е времето, топло или ладно, нашата мила, слатка душичка може да посака некакво освежување. Наредба си е наредба, па ние како покорни слуги ѝ принесуваме чиста водичка или убав сладок сок, или пак некое овошје. Но зошто тоа да не биде некое слатко ладно задоволство. Асоцијација за такво не

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

4 Октомври

4 Октомври

Во 1883 - та година возот Ориент Експрес го започна своето прво патување.

© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус