На денешен ден

7 Ноември

7 Ноември
07 ноември, 00:01

На денешен ден, во 1900 година е одржана премиерата на драмата „Македонска крвава свадба“. 

30 Септември

30 Септември
30 септември, 00:01

Во далечната 1864 година бостонскиот стоматолог Вилијам Мортон прв го употребил етерот како средство за анестезија.

29 Септември

29 Септември
29 септември, 00:01

Во 1902 година починал Емил Зола, француски писател, претставник на натуралистичкиот правец во книжевноста.

28 Септември

28 Септември
28 септември, 00:01

Во далечната 1895 година починал Луј Пастер, француски хемичар и биолог.

27 Септември

27 Септември
27 септември, 00:01

Во 1984 година е родена Аврил Лавињ, канадска пејачка.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус