На денешен ден

20 Септември

20 Септември
20 септември, 00:01

Во 1934 година е родена Софија Лорен, италијанска актерка. Родена е во Рим.

17 Септември

17 Септември
17 септември, 00:01

Во 1968 година е родена американската пејачка и текстописец Анастасија.

16 Септември

16 Септември
16 септември, 00:01

Во 2010 година НАСА и Меѓународната астрономска унија го донесоа решението со кое едно од езерата на Сатурновата месечина Титан е именувано во чест на Охридското Езеро.

8 Септември

8 Септември
08 септември, 00:02

Во 1979 година во Пенсилванија, е родена познатата пејачка и текстописец Пинк.

3 Септември

3 Септември
03 септември, 00:02

Во 1965 година во Њујорк е роден познатиот и во последно време контроверзен актер Чарли Шин. Негов татко е познатиот актер Мартин Шин, а брат му е актерот Емилио Еставез.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

18 Мај

18 Мај
Во 1872 година во селото Влахи, Мелничко, во Пиринска Македонија, денешна Бугарија, е роден Јане Сандански, еден од најистакнатите македонски револуционери, познат и почитуван војвода и одличен раково
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус