На денешен ден

24 Септември

24 Септември
24 септември, 00:01

Во 1993 година во Монте Карло, Македонскиот олимписки комитет е примен за рамноправен член на Oлимпиското семејство како 195-член.

19 Септември

19 Септември
19 септември, 00:01

Во 1949 година во Лондон е родена Твиги, фотомодел кој остави посебен белег во светот на модата.

18 Септември

18 Септември
18 септември, 00:01

Во 1961 година е роден Џејмс Гандолфини, американски актер. Џејмс Гансолфини или познат како Тони Сопрано, по својата улога во телевизиската серија „Сопранови“.

На денешен ден

На денешен ден
20 ноември, 09:38

На денешен ден, во 1959 година Генералното Собрание на Обединетите Нации ја усвои Декларацијата за правата на детето. 

Денес го празнуваме раѓањето на Пресвета Богородица - За многу години!

Денес го празнуваме раѓањето на Пресвета Богородица - За многу години!
20 септември, 18:59

Твоето раѓање, Богородице Дево, радост му возвести на целиот свет, зашто од Тебе изгреа Сонцето на правдата - Христос, Бог наш; и откако ја урна клетвата, ни даде благослов; кога ја уништи смртта, ни даруваше вечен живот.


Прва « 50  51  52  53  54  » Последна 

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

6 Јуни

6 Јуни

Во 1799 година, во Москва е роден познатиот руски поет и основач на модерната руска литература, Александар Сергеевич Пушкин.

© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус