Откритија

Што сè се произведува од млеко?

Што сè се произведува од млеко?
14 август, 10:55

Млекото не е само храна, иако за човекот е речиси совршена храна. Меѓутоа, дали знаете дека од млекото се прават многу производи што немаат никаква врска со храна?

Чудо на природата

Чудо на природата
31 јули, 15:37

Природата постојано нѐ изненадува со својата разновидност. 

Посветете дел од вашето време на другите

Посветете дел од вашето време на другите
31 јули, 15:30

Можеби објаснувањето на оваа нова теорија во психологијата е најдобро да се започне сопопуларното објаснување на теоријата на релативитет на Ајнштајн. 

Волшебен танц на ѕвездените парови

Волшебен танц на ѕвездените парови
27 јули, 15:00

Астрономите во The Very Large Telescope на Јужно Европската опсерваторија во Чиле, испитувајќи ги масовните О-тип на ѕвезди дојдоа до ново сознание за ѕвездените бинарни системи.

Масовно топење на Гренланд

Масовно топење на Гренланд
25 јули, 14:47

Mасовното топење на мразот на Гренланд од почетокот на овој месец, ги вознемири научниците од НАСА.


Прва « 8  9  10  11  12  » Последна 

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус