Откритија

Делфините повторно ги изненадија научниците

Делфините повторно ги изненадија научниците
07 август, 10:48

Овие чудесни суштества постојано изненадуваат со своите способности кои на моменти се многу слични со човековите.

Песочни подводни кругови

Песочни подводни кругови
29 мај, 09:53

Во близина на брегот на Јапонија, на околу 80 метри под нивото на морето, јапонскиот фотограф Yoji Ookata направи спектакуларни и невообичаени фотографии на совршено обликувани кругови.

Исчезнува најголемиот светски глечер?

Исчезнува најголемиот светски глечер?
21 мај, 12:03

Перу е дом на најголемите светски тропски глечери. Постоењето на овие глечери е од огромно значење за населението на Перу, бидејќи токму овие глечери му се најважниот извор на вода.

Нашиот мозок ги детектира граматичките грешки?

Нашиот мозок ги детектира граматичките грешки?
14 мај, 12:08

Дали нашиот мозок ги детектира граматичките грешки?

Шампањот ја подобрува меморијата

Шампањот ја подобрува меморијата
10 мај, 10:57

Само една чаша шампањ неделно е доволна за подобрување на меморијата, секое претерување и опивање може само да ви наштети.


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус