Откритија

Откриено е најстарото пристаниште во светот

 Откриено е најстарото пристаниште во светот
16 април, 12:38

На брегот на Црвеното Море се појави најстарото пристаниште во светот.
Станува збор за древно египетско пристаниште кое датира од пред 4 500 години и е 1000 години постаро од било кое древно пристаниште во светот.

Ексклузивни докази за постоењето на вонземјани!

 Ексклузивни докази за постоењето на вонземјани!
08 април, 12:00

Истакнат научник тврди дека владата на Америка има информации за вонземјаните, но во интерес на големите корпорации ги чува во строга тајност.

Глобалното затоплување највисоко во изминатите 11 000 години

Глобалното затоплување највисоко во изминатите 11 000 години
11 март, 11:40

Земјата станува сè потопла и потопла, а податоците од истражувањето на изминатите 11 000 години покажуваат дека минатите 10 години се најтоплите до сега.

Откриена е Фонтаната на младоста?!

Откриена е Фонтаната на младоста?!
04 февруари, 07:17

Легендата за добро познатата Фонтана на младоста чија вода дава долг живот и подмладува можеби конечно станува реалност, известува тимот биолози од Универзитетот Беркли, Калифорнија. 

Пивото како лек

Пивото како лек
02 февруари, 07:31

Благодарение на хмељот, фармацевтската индустрија ќе го зголеми својот асортиман на производи кои се наменети превентивно да делуваат на здравјето на луѓето.


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус