Пилатес и јога

Почнете да вежбате јога

Почнете да вежбате јога
12 декември, 00:12
Како древна индиска дисциплина која е стара повеќе од 4500 години, јогата се практикува сè повеќе и повеќе. Смирувајќи ги телото и умот преку физички вежби и вежби за концентрација и медитација, јогата станува секојдневие на оние кои сакаат да се опуштат и да се релаксираат.

Со јога и медитација спротивставете им се на осаменоста и болестите

Со јога и медитација спротивставете им се на осаменоста и болестите
12 ноември, 00:36

Неколку пати до сега веќе имаме спомнато дека јогата и медитацијата се техники кои ни помагаат подобро да се разбереме и да се запознаеме самите, техники кои ни го смируваат умот и техники кои го прават нашето тело поеластично.

Најчесто поставувани прашања за пилатес

Најчесто поставувани прашања за пилатес
04 ноември, 05:56

Кога станува збор за пилатес, многумина од нас не знаат дали треба  да започнат со пилатес и дали ќе можат да го издржат темпото на вежбите.

Медитација за концентрација или концентрација за медитација?

Медитација за концентрација или концентрација за медитација?
01 октомври, 06:47

Кога ќе се спомене подобрување на концентрацијата, првото нешто што најчесто ни паѓа на памет се јогата и медитацијата како нејзин неизоставен дел.

Заблуди за јогата

Заблуди за јогата
08 август, 07:57

Голем број од луѓето кои до сега немаат дојдено во допир со јогата, или пак воопшто не слушнале ништо за неа, имаат сосема погрешно мислење за тоа што всушност е јогата и зошто таа се практикува.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус