Пилатес и јога

За што сé помага јогата

За што сé помага јогата
08 март, 07:41

Времето кое би го посветиле за практикување на оваа техника, сметајте дека е влог во вашето здравје и иднина.

Позитивни ефекти од вежбањето јога

Позитивни ефекти од вежбањето јога
07 февруари, 07:53
Со редовно практикување на вежбите од јога кои ги зацврстуваат мускулите, ја зголемуваат еластичноста и ја подобруваат рамнотежата на телото, се намалува стресот и се добива внатрешна смиреност, состојба која на сите ни е многу потребна во ова денешно хаотично време.

Како од напнатост да стигнете до олабавеност

Како од напнатост да стигнете до олабавеност
11 јануари, 10:39

Олабавеноста на телото и умот е состојба што можеме да ја постигнеме ако следиме одредена практична обука. Таа се постигнува со вежбање.
Тоа е едно од големите откритија на јогините од минатото.

Правила на јогиската практика

Правила на јогиската практика
09 август, 13:46

Кога јогата ќе стане секојдневна духовна практика, и кога ќе успееме стекнатото знаење и мудроста да ги применуваме во секојдневието, постигнувајќи спокојство и хармонија, тогаш теоријата станува реалност.

Пилатес

Пилатес
24 јули, 15:36

Пилатес е иновативен и безбеден систем на вежби на телото и умот. 


Прва « 1  2  3  4  5  » Последна 

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус