Поучни приказни

Бидете човек и сакајте ги другите луѓе

Бидете човек и сакајте ги другите луѓе
07 април, 00:05

Жена припадничка на белата раса, на возраст од околу 50 години, влегла во авион и дознала дека треба да седи покрај некој црнец.
Видно вознемирена ја викнала стјуардесата.

Совршена жена

Совршена жена
25 март, 11:16
Студенти почнале да го прашуваат нивниот професор: „Професоре, вие сте толку мудри и искрени. Сите ве почитуваат, ве обожаваат и сакаат да ги стекнат вашите квалитети. Но сепак сите нас не интересира една работа а таа е зошто сѐ уште не сте оженет?”

Љубов каква што секој би посакал да доживее

Љубов каква што секој би посакал да доживее
15 март, 00:02
Дејството на приказната се случува во лекарска ординација во чија чекална пациентите стрпливо си го чекале нивниот ред.  Некаде во 08:30 часот еден стар господин, кој имал околу 80 години влегол во чекалната и застанал во ред. Имал рана на прстот од која течело крв и извинувајќи им се на сите

Зошто плачат жените?

Зошто плачат жените?
04 март, 00:01
Детето пораснало во големо момче, но и понатаму се прашувало зошто жените плачат без никаква причина. Бидејќи не можел да си го одговори прашањето кое толку многу време го мачело, решил да му се обрати на Бог.  Најпрво му се помолил а потоа го прашал: „Боже, зошто сите жени многу лесно

Не треба да се откажуваме

Не треба да се откажуваме
27 февруари, 07:11

Три млади жаби излегле од барата каде што живееле бидејќи сакале да го запознаат светот.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 Мај

19 Мај
Во 1962 година во САД, светски познатата пејачка Мерлин Монро, во чест на 45 - от роденден на тогашниот претседател Џорџ Кенеди, го испеа препевот на песната „Happy Birthday Mr. President”
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус