Поучни приказни

Приказна за една необична жаба

Приказна за една необична жаба
05 септември, 07:10

Ова е басна која ќе нè научи како да бидеме успешни и да ги оствариме своите соништа и покрај неверувањето на околината дека сме способни за такви нешта.

Колку се остри вашите зборови?

Колку се остри вашите зборови?
03 септември, 06:33

Сакајќи да го подучи својот син кој честопати се однесувал лошо, таткото му дал торба полна со шајки и му рекол секогаш кога ќе направи лошо дело, да закова една шајка во оградата.

Приказна за нашите стравови

Приказна за нашите стравови
02 септември, 06:38

Некогаш многу одамна живеел некој крал кој имал огромен дворец, но дворецот бил многу чуден. 

Во внатрешноста дворецот бил прекриен со огледала, на ѕидовите, на подовите, на таваните, насекаде низ него имало огледала.

Зошто е подобро да си аматер?

Зошто е подобро да си аматер?
29 август, 06:30

Гледајќи го својот син како се обидува да стане професионалец во својата област, еден ден таткото му рекол:

Не угодувајте му на никого

Не угодувајте му на никого
21 август, 03:02

Некој човек поминувајќи низ градот, јавајќи си го магарето, си одел кон својот дом. Неговиот син кој имал десет години, пешки одел покрај него. 
Ги сретнала некоја жена која им рекла:


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус