Поучни приказни

Во животот сѐ поминува

Во животот сѐ поминува
15 август, 07:19

Во некоја кинеска провинција живеел некој сиромашен Кинез, кој целиот негов живот го потрошил работејќи ги најтешките работи, а на крајот ништо немал спечалено. 

Кој сум јас?

Кој сум јас?
09 август, 07:06

„Кој сум јас?” - некое младо момче прашало некој старец.

Тестот со трите сита

Тестот со трите сита
06 август, 07:48

Во стара Грција, Сократ бил многу познат по тоа што бил многу мудар и знаел секогаш да донесува правилни одлуки.
Еден ден овој познат филозоф сретнал некој пријател кој му рекол:

Прозорецот на надежта

Прозорецот на надежта
04 август, 06:31

Прекрасна приказна чија поука многу лесно ќе ја извлечете.

Зборовите се како пердуви на ветар

Зборовите се како пердуви на ветар
03 август, 00:30

Еден човек лекомислено раскажувал приказни за други луѓе, кои им нанесувале срам. 


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус