Поучни приказни

Добро или лошо? Кој знае?

Добро или лошо? Кој знае?
02 август, 06:13

Еден ден единствениот коњ на стариот кинески фармер избегал во планините. Соседите почнале му изразуваат сочувство за немилиот настан, но фармерот само им одговорил: „Лошо или добро? Кој знае?“.

Не судете им на другите

Не судете им на другите
31 јули, 07:38

Млад брачен пар се вселил во за нив нова куќа, која претходно била во сопственост на постари луѓе.

Играта на две пеперутки

Играта на две пеперутки
27 јули, 07:00

Две пеперутки беа вљубени една во друга. 

Највисоката цена

Највисоката цена
16 јули, 07:25

Еден златар седел во својата отмена златара и преку излогот ги набљудувал минувачите.

Сок од портокал

Сок од портокал
07 јули, 07:43

Еден познат и докажан професор држел предавање на факултет. 
После воведниот говор зел еден портокал во неговата рака и ги прашал студентите:


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус