Поучни приказни

Како се однесуваме со нашите најблиски?

Како се однесуваме со нашите најблиски?
04 јули, 07:27

Додека поминував по патот се судрив во непознат странец, кој исто така поминуваше по истиот пат.

Уживајте во вашето кафе

Уживајте во вашето кафе
30 јуни, 18:00

Животот е претставен со кафето. Работата, парите и позицијата во опшеството се шољите.

Од затвор му помогна на својот татко

Од затвор му помогна на својот татко
30 јуни, 07:00

После неколку дена старецот добил писмо од својот син: 

„Мил мој татко, немој да ја копаш градината. Таму се закопани телата на убиените. Те сакам, Винсент.“

Исполнет и убав живот

Исполнет и убав  живот
28 јуни, 18:03

Една луксузна јахта застанала во пристаништето на едно мало рибарско село. Сопственикот на јахтата бил воодушевен од видовите и квалитетот на рибите кои ги имало во селото и ги прашал рибарите колку време им е потребно за да уловат толку квалитетни риби.

Слушни го гласот на тишината

Слушни го гласот на тишината
18 јуни, 17:45

Дај му на твојот ум неколку минути тишина во текот на денот и ќе забележиш колку ќе ти помогне. Душата секогаш знае што да направи за да се излечи. Но, треба да се замолчи умот!


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус