Поучни приказни

Приказна за изгубениот син

 Приказна за изгубениот син
17 јули, 09:48

Еден човек имал два сина. Кога пораснал, помладиот син му рекол на својот татко:

Чуда навистина се случуваат – прочитајте и уверете се

Чуда навистина се случуваат – прочитајте и уверете се
04 јули, 06:37

Ова е вистинска приказна која ќе ве научи дека чудата навистина се случуваат. Потребна е само искрена верба и обид да се дојде до чудото, колку и да изгледа невозможно и нереално.

Научете да кажувате „Не знам”

Научете да кажувате „Не знам”
17 јуни, 05:05

Искреноста и едноставноста на овие два збора нема да ве направат помалку вредни.

Татко и син

Татко и син
05 јуни, 07:08

Еден ден богатиот татко го одвел својот син на прошетка в село. Со тоа сакал да му покаже колку сиромашни можат да бидат луѓето.

Чудесните патишта на животот

Чудесните патишта на животот
28 мај, 09:05

Оној кој искрено верува и се стреми кон своите соништа, еден ден ќе го добие дарот кој го заслужува.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 Мај

19 Мај
Во 1962 година во САД, светски познатата пејачка Мерлин Монро, во чест на 45 - от роденден на тогашниот претседател Џорџ Кенеди, го испеа препевот на песната „Happy Birthday Mr. President”
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус