Поучни приказни

Мудростите на Диоген

Мудростите на Диоген
16 јуни, 19:20

Александар Велики тргнал во ново освојување, но прво наминал кај својот мудар пријател Диоген.

Направи ги и другите среќни

Направи ги и другите среќни
06 јуни, 18:55

Девет годишно момче влегува во една слаткарница и прашува колку чини порција сладолед.

Поздрави го нејзиниот татко

Поздрави го нејзиниот татко
06 јуни, 09:57

На аеродромот слета авионот со војници. Сите облечени во воена униформа, ослабени, тажни.

Бодликаво прасе

Бодликаво прасе
20 мај, 12:39

Кога му е ладно на бодликавото прасе бара друго бодликаво прасе за да лежат заедно и да се стоплат.

Држи ме за рака...

Држи ме за рака...
25 април, 07:49

Мало девојче и нејзиниот татко преминувале преку еден мост.


Прва « 16  17  18  19  20  » Последна 

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 Мај

19 Мај
Во 1962 година во САД, светски познатата пејачка Мерлин Монро, во чест на 45 - от роденден на тогашниот претседател Џорџ Кенеди, го испеа препевот на песната „Happy Birthday Mr. President”
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус