Поучни приказни

Што е ништо, а што е сè?

Што е ништо, а што е сè?
24 мај, 08:23

Еден ден жената побарала нејзиниот маж да ѝ купи чешел за да ја исчешла својата коса.

Добрината со добрина се враќа

Добрината со добрина се враќа
14 мај, 10:39

Добрината секогаш се враќа со добрина. Да се биде алка во синџирот на љубовта значи несебично да се помага, без скриени намери, без очекувања и награди.

Двајца ѕидари

Двајца ѕидари
04 мај, 06:19

Двајца ѕидари разговарале за својата работа. Ова се нивните размислувања.

Затвореникот и мравката

Затвореникот и мравката
20 април, 09:45

Некој затвореник со години бил затворен во осамена ќелија во затвор.

Што ни прави стравот

Што ни прави стравот
29 март, 00:35

Кралот на сите затвореници им велел: „Можете да одберете: да умрете, така што ќе бидете избодени со стрелите од моите стрелци, или пак да поминете низ оваа врата и да останете во неа затворени засекогаш”.


НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 Мај

19 Мај
Во 1962 година во САД, светски познатата пејачка Мерлин Монро, во чест на 45 - от роденден на тогашниот претседател Џорџ Кенеди, го испеа препевот на песната „Happy Birthday Mr. President”
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус