Поучни приказни

Приказна за тројца синови

Приказна за тројца синови
23 март, 10:51

Три жени се сретнале покрај бунар каде што отишле да полнат вода и почнале да разговараат за своите синови. 

Не заборавајте кои сте

Не заборавајте кои сте
22 март, 09:44

Малкумина од нас имаат доблест да останат свои и да не заборават кој бил покрај нив во најтешките мигови.

Најважните нешта во животот

Најважните нешта во животот
11 март, 03:40

Сакајќи да ги научи своите студенти кои нешта се најважни во животот, еден професор зел празна тегла и ја наполнил со поголеми камења.

Она што поминало нека остане во минатото

Она што поминало нека остане во минатото
23 февруари, 06:48

Нашиот ум честопати нè контролира и ни ги насочува мислите кон она што поминало, па притоа забораваме дека има многу поважни нешта на кои треба да мислиме и да им посветиме внимание.

Девојката, човекот и колачињата

Девојката, човекот и колачињата
18 февруари, 09:53
Една девојка во чекалната на еден голем аеродром го чекала летот за авионот со кој требало да патува. Бидејќи требало долго да чека, одлучила да си купи книга за да не и биде досадно. Покрај книгата, купила и едно пакетче со колачиња и седнала во чекалната. Веднаш до неа, на празното столч

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

19 Мај

19 Мај
Во 1962 година во САД, светски познатата пејачка Мерлин Монро, во чест на 45 - от роденден на тогашниот претседател Џорџ Кенеди, го испеа препевот на песната „Happy Birthday Mr. President”
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус