Поучни приказни

Зошто викаат луѓето?

Зошто викаат луѓето?
12 декември, 00:09
„Кога се карате, не им дозволувајте на вашите срца да се оддалечат, не изговарајте зборови кои би можеле уште повеќе да ве оддалечат, бидејќи ќе дојде ден кога оддалеченоста ќе биде премногу голема, па ќе немате шанса да се вратите назад во минатото и да поправите некои грешки. ”

Игра на зборови

Игра на зборови
04 декември, 00:09

Еден ден еден слеп човек седел на скалите пред некоја зграда. Неговиот шешир бил на земја и до него на еден камен било потпрено едно парче картон на кое пишувало:

Животна лекција

Животна лекција
28 ноември, 06:32

Од нас самите зависи како ќе се поставиме во животот и врз основа на тоа како ќе им дозволиме на останатите да се однесуваат кон нас.

Не е сѐ така како што изгледа

Не е сѐ така како што изгледа
19 ноември, 00:18

На некој возрасен човек кој бил на 70 и повеќе години кој целиот свој живот се занимавал со сточарство, поточно со овчарство, државата одлучила да му помогне со тоа што ќе му додели пензија која ќе му биди доволна за скромен живот.

Лоши навики

Лоши навики
05 ноември, 00:01

Некој богаташ еден ден отишол кај некој познат мудрец за да го замоли да поработи малку со неговиот син, кој бил склон кон правење на лоши нешта бидејќи имал стекнато многу лоши навики.


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

7 Декември

7 Декември
Во 1914 година во Европа, започнала Првата светска војна, позната во историјата уште и како Големата војна и Војната на нациите. Во бојните полиња кои ги имало насекаде низ Европа, биле мобилизирани н
© 2021 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус