Поучни приказни

Кои се најважните луѓе?

Кои се најважните луѓе?
10 август, 00:03

Еден свештеник, адвокат и едно мало момче патувале со авион. Одеднаш моторите откажале, па пилотот грабнал еден падобран, им рекол на патниците да го направат истото и скокнал од авионот.

Мудрост која може да ни го промени животот

Мудрост која може да ни го промени животот
07 август, 10:06

Царот разбрал дека во неговото царство живее некој мудрец, па го повикал кај себе.

Кога го видел му рекол: „Ти ли си мудрецот? Изгледаш како свиња од најбедната кочина!”

Тајната на вечната љубов

Тајната на вечната љубов
23 јули, 00:08

Со години се раскажува една стара Индијанска приказна во која се зборува за двајца млади Индијанци - момче и девојка.

Два бисера

Два бисера
17 јули, 00:15

Познат духовен учител седел на брегот покрај река и медитирал.

Зошто се смееш кога јас те навредувам?

Зошто се смееш кога јас те навредувам?
26 јуни, 00:03

Млад ученик кој бил желен за знаење и мудрост отишол кај неговиот учител, кој бил познат грчки филозоф. Но наместо да добие мудри совети и поуки, ученикот од учителот добил една интересна задача. 


ПОПУЛАРНО

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

29 јануари

29 јануари
Во 1845 година, во неделниот весник New York Evening Mirror, била објавена „Гавранот”, легендарната поема на Едгард Алан По.        
© 2022 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус