Природни лекови

Супер здрави и вкусни зачини

Супер здрави и вкусни зачини
02 ноември, 08:10

Вкусните миризливи билки во облик на листови, гранчиња или зрнца го збогатуваат вкусот на храната, а во исто време го зајакнуваат организмот и го подобруваат здравјето.

Чај од малина за трудници

Чај од малина за трудници
24 август, 09:54

Малината одамна е позната како лековит плод, а чајот од листот на малината е еден од најдобрите чаеви за трудници.

Храна која помага во намалувањето на желудочната киселина

Храна која помага во намалувањето на желудочната киселина
28 јули, 07:24
Чувството на киселина кое се јавува после внесена храна е крајно непријатно и непосакувано. Настанува најчесто како резултат на храна која е непосакувана за желудникот и која истиот не може  да ја свари и преработи, па како желудочна киселина ја враќа назад во грлото и устата. 

И вишните се драгоцен лек!

И вишните се драгоцен лек!
24 јули, 07:28

Го намалуваат ризикот од дијабетес и болести на срцето, помагаат за слабеење, бубрежни болести и воспаленија на мочните канали.

Калинката – извор на здравје и моќен лек

Калинката – извор на здравје и моќен лек
15 јули, 06:14

Помага при рак на дојката, рак на простата, рак на дебелото црево и леукемија.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус