Природни лекови

Лековитоста на кокосовото масло

Лековитоста на кокосовото масло
05 јули, 14:42

Кокосовото масло и кокосовото млеко се добиваат од плодот на кокосовата палма Cocos nucifera.

Лекови кои може да се направат од јогурт

Лекови кои може да се направат од јогурт
04 јули, 07:00

Јогуртот има и други лековити својства. Може да се користи за различни намени како природен лек.

Што ги зацврстува коските, ноктите и косата

Што ги зацврстува коските, ноктите и косата
01 јули, 07:06

На организмот му е потребен многу значаен минерал кој помага за зацврснување на коските, ноктите и косата. Станува збор за минералот силициум. 

Лек за инфекции на уво

Лек за инфекции на уво
01 јули, 07:05

Лукот дејствува како убиец на бактериите во увото, а лопенот има анти-воспалително дејство.

Лековитите својства на пивскиот квасец

Лековитите својства на пивскиот квасец
29 јуни, 16:59

Пивскиот квасец е познат како лек за сите болести.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус