Природни лекови

Црвената зелка неколку пати поздрава од зелената!

Црвената зелка неколку пати поздрава од зелената!
07 јуни, 10:00

Од групата зеленчуци денес ја издвојуваме црвената зелка, чиј состав и благотворност за организмот е многу поголем од зелената зелка.

Чај од глог за здраво срце

Чај од глог за здраво срце
03 јуни, 09:56

Глогот е еден од најдобрите лекови за срцето. Ја зајакнува и подобрува работата на срцето, помага за полесно опоравување по преживеан срцев удар, ги штити и лекува крвните садови и го подобрува протокот на кислород во организмот.

Лековитоста на цикоријата

Лековитоста на цикоријата
01 јуни, 07:11

Цикоријата (Cichorium intybus) може да ја најдете насекаде во текот на целото лето. Ова интересно растение ќе ве изненади со прекрасниот цвет и со необичното стебло кое достигнува висина од 1,5 метар, круто и неразгрането сè до врвот каде има неколку гранчиња.

Зошто треба да се јаде овошје и зеленчук

 Зошто треба да се јаде овошје и зеленчук
27 мај, 06:33

Секојдневното консумирање на овошје и зеленчук многу благопријатно делува на општата здравствена состојба на организмот, го штити од болести и бактерии, го одржува во здрава и топ форма и го подмладува.

Бања за уморни нозе

Бања за уморни нозе
06 мај, 07:17

Кога ќе се затопли времето, како да не знаете да најдете време за одмор.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус