Природни лекови

Полен

Полен
12 мај, 07:36

Поленот кој уште се нарекува и цветен прав е богат со хранливи материи, поради што е многу корисен додаток при лекувањето на разни болести. 

Дознајте за што сѐ може да ви помогне лукот!

Дознајте за што сѐ може да ви помогне лукот!
10 мај, 06:14

Лукот треба да биде еден од најчесто употребуваните зеленчуци во исхраната на секој човек.

Мајчина душица – лек за женските болести

Мајчина душица – лек за женските болести
04 мај, 04:40

Ова растение е надалеку познато како ефикасен лек за женските болести, го регулира менструалниот циклус, има антисептичко дејство против инфекции на матката, помага при болки и грчеви во матката, како и при менструални болки.

Што сè лекува глуварчето?

Што сè лекува глуварчето?
05 април, 07:42

Глуварчето е широко распространето растение за чија лековитост се зборува и во арапската медицина.

Природни лекови за борба против алергиите

Природни лекови за борба против алергиите
02 април, 09:31

Народната медицина советува секојдневно да земате по една мала лажичка мед, особено во периодот пред и за време на цветањето на билките.
Медот содржи мало количество на полен кое ќе го подготви организмот и ќе ги ублажи алергиите кои настануваат токму како реакција на поленот.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус