Природни лекови

Неколку состојки кои го намалуваат крвниот притисок

Неколку состојки кои го намалуваат крвниот притисок
21 март, 11:43

Природниот начин за намалување на покачениот крвен притисок досега се има покажано како многу успешна метода.

Со печурки до здравје

Со печурки до здравје
15 март, 10:28
Употребувањето на печурките во исхраната е познато уште од многу одамна.  Познати по своите карактеристични лековити својства, нивното место во исхраната зазема сѐ поголемо и поголемо место. Луѓето кои на своето здравје посветуваат многу големо внимание, печурките многу често ги употребуваа

Копривата – лек и храна

Копривата – лек и храна
07 март, 10:34
Голем број растенија од памтивек се користеле како народни лекови. Копривата е еден од најдрагоцените природни лекови, а има голема примена и во секојдневната исхрана.

Алое Вера – еликсир на вечната младост

Алое Вера – еликсир на вечната младост
27 февруари, 00:03

Алое вера или познато како еликсир на вечната младост е едно од најчудотворните растенија кое се вбројува во групата на лијани.

Што треба да знаете за ѓумбирот?

Што треба да знаете за ѓумбирот?
17 февруари, 10:07

Ѓумбирот е растение кое изобилува со витамини и е едно од најлековитите. Потекнува од Индија и Кина, а во античкото време имал значително значење во трговијата со зачини.


НАЈПОПУЛАРНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО

© 2019 MOJ PORTAL  All Rights Reserved.   изработено од Асидус