Разгледници

Копаничарството – уметност со долга традиција

Копаничарството – уметност со долга традиција
28 јули, 06:45

Копаничарството е фасцинантен облик на уметност која создава дела кои имаат не само посебна убавина, туку и своја душа и духовност.

Како Струга нема друга

Како Струга нема друга
01 јули, 05:32
Кога ќе се спомне Струга, мислата секогаш ни се враќа на минатото, на браќата Миладиновци, Димитар и Константин, првите македонски преродбеници и собирачи на македонско творештво и на нивната неповторлива „Т’га за југ”.

Вештачки езера во Македонија (1 дел)

Вештачки езера во Македонија (1 дел)
02 јуни, 06:45

Бројните вештачки езера на територијата на Македонија со својата убавина и прекрасната природа се вистинско место за одмор и рекреација.

Преспанското јаболче – Ресен

Преспанското јаболче – Ресен
20 април, 02:08

„Преспанско јаболче” и „Градот на јаболкото” се само дел од имињата кои народот му ги припишал на градот Ресен.

Македонскиот фолклор – културно и духовно богатство

Македонскиот фолклор – културно и духовно богатство
29 март, 00:18

Погледнете, слушнете, почувствувајте ја сопствената историја и бидете горди на сопственото богатство. Македонија, традиционална, изворна, преку звукот на гајдата и разбојот.


Прва  «  1  2  3  4  5  » Последна

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус