Разгледници

Да ги запознаеме македонските уметници

Да ги запознаеме македонските уметници
20 јули, 06:57

Ако еден македонски уметник заслужува да биде наречен основоположник на современата македонска ликовна уметност, тоа секако е Никола Мартиновски, академскиот сликар кој ќе остане запаметен како првиот македонски експресионист.

Дојран

Дојран
16 мај, 00:02
До Дојран се стигнува преку два магистрални патишта. Првиот е преку Валандово, при тоа поминувајќи низ селата Раброво, Собри, Чалакли, Дедели, Фурка, Ѓопчели и Црничани, села кои придонесуваат силно да се почувствува пулсот на животот на мештаните со сите нивни стари традиции и обичаи.  Вториот

Охрида града

Охрида града
09 март, 00:03

Античкиот „Лихнидос” или денешен Охрид е најпознатата туристичка дестинација во нашата земја.

Битола, бабам, Битола

Битола, бабам, Битола
09 февруари, 11:09
Времето непрекинато тече како река која брзајќи сака да се влее во најблиското езеро. Беспомошни сме да го запреме! Не можеме ништо да направиме, освен да му се радуваме.

Пелистер

Пелистер
13 јануари, 10:58
Оваа година зимата како да нe заборави. Снег никако да заврни, а сонцето како секој ден да грее сé посилно и посилно.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН

14 април

14 април

На денешен ден се навршуваат 17 години од смртта на Видое Подгорец, еден од најплодните македонски писатели, поет, романсиер, патописец и раскажувач.

© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус