Разгледници

Македонија низ традиционалните песни

 Македонија низ традиционалните песни
30 ноември, 06:17

Денешните разгледници од Македонија се посветени токму на нашата фолклорна музика, на песните кои се пеат на глас и се играат од срце, весело, безгрижно, со љубов и радост, токму онака како што само овој народ знае да се радува. 

Природни убавини на нашата земја

Природни убавини на нашата земја
23 ноември, 00:28
Македонија е земја со богата и долга традиција и историја.  Надалеку е позната и прочуена по своите природни убавини и реткости и поради тоа е посетувана  од туристи од скоро целиот свет.

Градот под Марковите Кули – Прилеп

Градот под Марковите Кули – Прилеп
14 ноември, 10:15

Марко Цепенков, Крали Марко, Итар Пејо, сите овие имиња асоцираат на Прилеп. 

Македонски песни за душата

Македонски песни за душата
16 октомври, 05:54

Рефрени кои ве поткреваат, ви ја полнат душата, ве понесуваат, а вие пеете од срце и посакувате песната да нема крај.

Кратово - градот на златото и мостовите

Кратово - градот на златото и мостовите
29 јули, 16:32

Еден од најстарите градови на Балканот кој се наоѓа токму во нашата држава е градот Кратово.


© 2023 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус