Разгледници

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија

Нешта кои не сте ги знаеле за Македонија
24 јули, 06:52
На повеќето страници испишани со факти за Македонија, покрај другото ќе наидете и на следното: „Македонците не ги користат тротоарите за пешаци, туку за паркирање”. За нас ништо чудно, но за светот ова е и повеќе од необичен и интересен податок.

Македонската пеперутка

Македонската пеперутка
09 јули, 06:57

Ова е Македонија низ филиграните, пеперутките кои раскажуваат за духовноста, традицијата, умешноста и љубовта на нашите мајстори на филигранството.

Најубавите разгледници

Најубавите разгледници
07 јули, 07:00

Денешните разгледници се некои од најубавите делови од Македонија, сликани во моментите кога се капат во светлина.

Како изгледа Охрид навечер

Како изгледа Охрид навечер
16 мај, 07:17

Штом ноќта падне „Градот на светоста“ изгледа токму вака...

Македонско сликарство

Македонско сликарство
16 април, 05:23

Денешните разгледници се посветени токму на уметникот кој со својата четка пренесе дел од духот на оваа земја врз сликарското платно, доајенот на современото сликарство, Лазар Личеноски.

 

 


© 2024 МОЈ ПОРТАЛ  Сите права се заштитени.   изработено од Асидус